Toronylakók, avagy éljen a lakóKÖZÖSSÉG!

Utolsó kommentek

  • bakosjuci: Én gondoltam Rátok! Mi a védett oldalon vagyunk, szerencsére nálunk semmi gond. De azt hiszem, ezt gyakorlatilag csak a mi "oszlopunk" - tehát a bejárat fölötti - mondhatja el magáról. A pályázatoka... (2012.07.31. 11:29) Vihar és beázás...
  • Klarka: És igen, azt hiszem én voltam első paradicsomkérő. Esküvőről hazatérve, ünneplősben felrohantam Jucihoz, rmeénykedve, hogy még lesz nála palánta. És volt, mi az, hogy volt, rögtön kaptam is 5 gyönyö... (2012.07.19. 13:40) A "Paradicsom projekt"
  • Utolsó 20

Rita története - 2. rész: Az építésről

2012.09.28. 16:47 Juci, a paradicsomoslány

"Az első 10-15 évben még volt valami összetartás. Szilveszterkor pl az A,B és C lakói egymásnak BUÉK-ot kiabálva csillagszórókat dobáltak a hóba, működtek a játszóterek. Aztán fokozatosan kiderültek a disznóságok és a házak egymás ellen kezdtek fordulni. 
Az alapvető gond az volt, hogy ezeket a házakat osztrák kísérleti technológiával, az általuk hozott anyagokkal építették. Az A építésekor az osztrákok még felügyeltek. A B-nél úgy gondolták, már megy magától. Csakhogy a magyar munkások az ellenőrzés hiánya okán kilopták az anyagot. Pl kihúzták az acél merevítőt a falakból a végleges szilárdulás előtt. /Ezért áztak be furcsa helyen a lakások. Pl a plafon közepén csepegett a víz eső idején./ Vagy egyszerűen kihagyták a betont a két szigetelőréteg között. Az első nagy nyugati vihar idején a 8. emeleten a konyhaablak egyszerűen kiesett az udvarra, mert nem volt beton alatta..../ Az első eső iszonyatos bűzt hozott. Ja! Mert a munkások a szellőzőaknába végezték a dolgukat építés közben. A C-nél visszajöttek az osztrákok, de már nem sokat tehettek. A D-t megint  majdnem végig felügyelték, ezért az a legjobb állapotú.

A telepet egyébként egész jól tervezték. Minden házhoz tartozott egy kis játszótér /mára a felszámoltak hármat/, a házak pincéjébe közösségi helyiségeket építettek. Volt tornaterem bordásfallal, matracokkal, ping-pong asztallal, "társalgó" is. A focipályán kosárpalánk is volt. /Azért szűnt meg a funkciója nagyon hamar , mert az egyik lakó hétvégén folyton elkergette a gyerekeket azzal, hogy ő aludni akar./ A játszóterek homokját meg a kutyák pisilték össze, vagyis használhatatlan lett."

Szólj hozzá!

Címkék: Rita története

A bejegyzés trackback címe:

https://toronylakok.blog.hu/api/trackback/id/tr134803606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása